Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na rosół z suszonych grzybów.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 328
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 168
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 55
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 328
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 168
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 55
Składniki
Grzyby zalewamy gorącą wodą i moczymy przez całą noc. Odcedzamy. Wołowinę kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, seler i chwilę razem podsmażamy. Zalewamy winem i dusimy na małym ogniu przez kwadrans. Następnie dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, zalewamy bulionem wołowo-grzybowym. Gotujemy na małym ogniu przez 2-2,5 godzin, od czasu do czasu zbierając szumowiny. Grzyby gotujemy w wodzie, w której były moczone, do miękkości. Wyławiamy i kroimy w paski. Grzyby dodajemy do zupy. Gotujemy 5 min. Do smaku doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Rosół podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.