Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczny i różnorodny smakowo rosół.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Wstawiamy na średni gaz wodę z pałkami. Obieramy warzywa, myjemy, dodajemy do wody (najlepiej gotującej). Potem dodajemy, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotujemy do tego momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Potem dodajemy po kolei wszystkie przyprawy (ja dawałam do smaku). Po dodaniu wszystkich przypraw gotujemy jeszcze jakieś 30 minut. w czasie gotowania te ostatnie 30 minut wstawiamy makaron. Najlepiej smakuje z natką pietruszki i pokrojoną marchewką w kostkę. Można do smaku dodać maggi. Smacznego :)