Rosół z perlicy

Rosół z perlicy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Wyjątkowo smaczny i delikatny! Sekretem wydobycia najlepszego smaku jest nie dodawanie wszystkich warzyw bulionowych.

Przygotowanie

  1. Z perlicy odcięłam całe udka i piersi, każda ze skrzydełkiem. Do garnka dałam korpus, i elementy, cebulę z goździkami, pęczek natki- część zostawiłam do posypania. Jeszcze lekko rozgniecione czosnki i ziele i liście. Dałam litr wody.

  2. Gotowałam jak zwykłego kurczaka 1 godzinę. Po zagotowaniu wody zdjęłam szumy i całość posoliłam- około 1 płaska łyżka.
    Dodałam kawałek marchewki do dekoracji talerza.
    Pod koniec popieprzyłam a po wyłączeniu ognia posypałam resztą posiekanej natki. Podałam z lanymi kluskami.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (6)

kucharka-amatorka 26 października
To ci dopiero rosół!
slodkisentyment 26 października
Wygląda znakomicie :)
Maudie 27 października
Jak on apetycznie wygląda!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki