Rosół z kuraka z kluseczkami z kaszy manny.

Rosół z kuraka z kluseczkami z kaszy manny.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Dzisiejszy obiad był inspiracją oglądanych wczoraj Kuchennych Rewolucji jak Pani Magda Gessler robiła te kluseczki do rosołu z cielęciny, ja zrobiłam rosół ze swojego kuraka brojler, powiem wam że kluseczki takie do rosołu to rewelacja. Ale tu nie mowa o rosole lecz właśnie o kluskach na który chętnie podam wam przepis.

Składniki

  • 3 jajka,
  • 2 łyżki masła,
  • 1,5 szklanki kaszy manny,
  • szklanka - kubek z arcoroc.

Przygotowanie

  1. Rosół ugotować, ale przepisu już nie będę podawać bo już nie raz był podawany.

  2. W szklance naszykować kaszę manną.

  3. Jajka za pomocą widelca utrzeć z masłem na jednolitą masę, dodać kaszę manną.

  4. I wszystko razem połączyć ze sobą, pozostawić na 15 minut aby kasza napęczniała.

  5. W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, łyżką nakładać małe porcje ciasta z kaszy.

  6. I od czasu zagotowania oraz wypłynięcia klusek na wierzch gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.

  7. Rosołek z tymi kluseczkami smakuje rewelacyjnie no i zawsze to coś innego.

Składniki
  • 3 jajka,
  • 2 łyżki masła,
  • 1,5 szklanki kaszy manny,
  • szklanka - kubek z arcoroc.
Składniki