Rosół na mieszanych mięsach

Rosół na mieszanych mięsach
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Wielu uważa, że rosół gotowany na różnego rodzaju mięsach jest najlepszy

Składniki

  • szponder wołowy
  • 4 skrzydełka kurczaka
  • 2 udka kurczaka
  • 200 g żołądków drobiowych
  • 2 cebule
  • 2 duże marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 1 por ( biała część )
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 1 kapelusz suszonego prawdziwka
  • sól
  • Pieprz
  • 3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • świeży lubczyk
  • natka pietruszki
  • makaron nitki ( lub inny ulubiony )

Przygotowanie

  1. Mięso umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli, zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem, dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim ,lubczykiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem na małym ogniu, aż mięso było miękkie. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso, doprawiłem do smaku solą ,pieprzem.. Podałem z makaronem nitki, marchewką pokrojoną w talarki i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 25 października
Pyszotka :)
konhambos 25 października
Wprawdzie nigdy nie jem rosolu, ale gotuje go nieraz dla meza. Ten pomysl z róznymi rodzajami miesa bardzo mi sie... Czytaj całość »
Wprawdzie nigdy nie jem rosolu, ale gotuje go nieraz dla meza. Ten pomysl z róznymi rodzajami miesa bardzo mi sie podoba.
Obserwator 27 października
My też jadami rosół. Najlepszy jak dla mnie to z perliczki, bez tzw. maggi, z małą ilością pietruszki i... Czytaj całość »
My też jadami rosół. Najlepszy jak dla mnie to z perliczki, bez tzw. maggi, z małą ilością pietruszki i :swojskim makaronem".
Składniki
  • szponder wołowy
  • 4 skrzydełka kurczaka
  • 2 udka kurczaka
  • 200 g żołądków drobiowych
  • 2 cebule
  • 2 duże marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 1 por ( biała część )
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 1 kapelusz suszonego prawdziwka
  • sól
  • Pieprz
  • 3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • świeży lubczyk
  • natka pietruszki
  • makaron nitki ( lub inny ulubiony )
Składniki