Rosół mojej mamy

Rosół mojej mamy
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Pyszny, klarowny, idealny na zimne dni

Składniki

  • 1kg wołowiny (łata, pręga lub nawet gulaszowe)
  • 3 podudzia z kurczaka
  • włoszczyzna
  • cebula
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Przygotowanie

  1. Zagotować 3 litry wody, włożyć do niej mięso wołowe i przyprawy. Po około półgodzinie dodać kurczaka, po godzinie dołożyć włoszczyznę, potem cebulę. Pozwolić rosołowi dochodzić jeszcze około 2-3godziny. Najważniejsze, żeby rosół mocno się nie gotował, tylko bardzo delikatnie "bulgotał".

    Gdy przestygnie koniecznie przelać przez sito. Ocalić marchewkę:)

Komentarze do przepisu (10)

Konto usunięte 11 lutego 2013
Taki rosół z mieszanego mięsa jest najlepszy:-)))5
Konto usunięte 11 lutego 2013
to jest właśnie sedno rosołu ! :) bravo ! :) i 5 oczywiście
Nektarynka 11 lutego 2013
Gotując rosół, mięso wrzucamy do zimnej wody aby mięso oddało to co najlepsze.Wrzucanie mięsa na gotującą... Czytaj całość »
Gotując rosół, mięso wrzucamy do zimnej wody aby mięso oddało to co najlepsze.Wrzucanie mięsa na gotującą wodę to wielka pomyłka.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1kg wołowiny (łata, pręga lub nawet gulaszowe)
  • 3 podudzia z kurczaka
  • włoszczyzna
  • cebula
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Składniki