Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Porcję rosołową zalać 1 l wody ,dodać ¼ łyżeczki soli ,liść laurowy ,lubczyk oraz pieprz i ugotować. Porcję wyjąć. Cebulę pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki i opłukać. Grzyby opłukać i pokroić w ćwiartki. Masło roztopić ,zeszklić na nim cebulę i por. Dodać grzyby i podsmażyć. Dodać do wywaru i gotować razem z pietruszką ,marchewką i selerem. Wywar przecedzić przez sito ,gotować 5 min ,przyprawić sosem Worcester ,szczyptą soli i odrobiną pieprzu. Dodać marchew pokrojoną w krążki i posypać natką pietruszki.