Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w niedzielę bywa ,na obiad rosół.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Porcję rosołową ,udko i żołądki umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli ,zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem ,dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą ,listkami laurowymi ,zielem angielskim ,lubczykiem ,tymiankiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem przez 2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso ,rosół przecedziłem przez sito ,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz przyprawą Maggi. Podałem z makaronem nitki .marchewką i posiekaną natką pietruszki.