Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsza polska zupa. Bardzo prosty przepis.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1662
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 103
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 154
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 158
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1662
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 103
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 154
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 158
Składniki
Elementy drobiowe, myjemy i zagotowujemy. Po zagotowaniu, odcedzamy, dokładnie płuczemy z burzyn, wkładamy do czystego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W ten sposób rosół będzie klarowny.
W międzyczasie sparzamy i gotujemy do miękkości warzywa.
Gdy mięso jest już miękkie (powinno być rozpadające), dodajemy warzywa, natkę pietruszki, lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 15 minut.
Gotujemy makaron wg. przepisu. Podajemy z gorącym rosołem. Mięso w zależności od upodobań, albo podajemy osobno (polecam z sosem chrzanowym), albo spożywamy razem.
Należy pamiętać, aby makaron był al dente. Rozgotowany psuje smak rosołu.