Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek o pojemności ok 3l, nóż, deska, obieraczka, łyżka do mieszania zupy, sitko
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Mięso i warzywa umyć.
Mięso włożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie oraz liście laurowe i całość zalać 2l zimnej wody i gotować na bardzo wolnym ogniu 2 godziny, zbierając powstałe szumowiny.
Po tym czasie do garnka dodać warzywa i gotować godzinę.
Po godzinie wyłowić jedną dużą marchewkę lub dwie duże połowy marchwi i pokroić je w półplasterki.
Natkę pietruszki drobno posiekać, nie gotować bo rosół będzie zielony.
Po kolejnej godzinie rosół przecedzić, jeśli trzeba doprawić według uznania.
Podawać z makaronem oraz z pokrojoną marchewką i natką pietruszki. Smacznego :)