Rosół

Rosół
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Z ryżem czy z makaronem?

Składniki

  • Podudzie kurczaka 4 szt.
  • Marchewka 3 szt.
  • Seler duży 1/4 szt.
  • Pietruszka średniej wielkości 1 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól

Przygotowanie

  1. Podudzia umyć, włożyć do około 1,5 litra zimnej wody i podgrzewać.

  2. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć, pokroić na kawałki i dodać do mięsa.

  3. Cebule obrać i w całości dodać do mięsa z jarzynami.

  4. Rosół doprowadzić do wrzenia powoli podgrzewając i gotować do miękkości jarzyn.

  5. Doprawić sola do smaku, podawać z makaronem lub ryżem ugotowanymi według przepisów na opakowaniach.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 17 lutego
Dwie wersje pyszne:)
ekspresjawkuchni 23 lutego
:)
Składniki
  • Podudzie kurczaka 4 szt.
  • Marchewka 3 szt.
  • Seler duży 1/4 szt.
  • Pietruszka średniej wielkości 1 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól
Składniki