"Wiosenna" zupa jarzynowa

Wiosenna zupa jarzynowa
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulam22
Smaczna zupka.Delikatna w smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kostki rosołowe zalewamy woda i stawiamy aby sie rozpuściły i zaczęły sie gotować.Warzywa umyć i obrać(marchewka ,ziemniaki)

  2. Następnie zaczynamy kroi nasze warzywa,ziemniaczki w grubą kostkę,marchewkę w plasterki i je później na pół,brukselkę na ćwiartki,fasolkę na 1 cm paski i cukinię w ćwiartki.

  3. Do gotującego sie wywaru z kostek rosołowych wrzucamy wszystkie warzywa bez cukinii i gotujemy ok 15 minut,następnie dodajemy cukinię,pieprz i sól czosnkową i gotujemy ok 10 minut żeby wszystkie warzywa były miękkie ale nie rozgotowane.

  4. Jeżeli ktoś lubi może dodać jeszcze wegety lub soli a także śmietany.Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Ivona 25 października 2009
Brukselka i szparagówka czyba zrezygnowały z udziału w zupie,bo jakoś ich nie widzę.....
agulam22 29 października 2009
Schowały się.żebyś miała co krytykować :P
Składniki
Składniki