Pyszny vege rosół

Pyszny vege rosół
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Pyszny i zdrowy rosołek bez mięsa.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotować duży garnek. Pora i czosnek pokroić na plasterki, selera i pieczarki w kostkę. Na dno garnka wlać oliwy na oko i dodać pokrojonego pora, czosnek, pieczarki i selera. Następnie należy zacząć podgrzewać zawartość garnka. Po chwili dolać 1,5l wody, zagotować. Następnie dodać niepokrojone i nieobrane marchewki i korzeń pietruszki.

  2. Następnie należy dodać wszystkie przyprawy. Po dodaniu przypraw zupę wymieszać, i gotować na małym ogniu przez ok. 3h-3,5h pod przykryciem.
    W czasie gdy zupa się gotuje, należy przygotować makaron według przepisu na opakowaniu.

  3. Po upływie 3h-3,5h wyciągamy z zupy korzeń pietruszki oraz wszystkie marchewki. Korzeń pietruszki wyrzucamy, natomiast marchew kroimy w plasterki. Do misek nakładamy równą ilość makaronu i zupy, następnie dodajemy pokrojoną marchew. Rosołek można udekorować natką pietruszki lub szczypiorem

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

Dariusz-D 02 kwietnia
I to dobre wyszło??

Ze sztucznym proszkiem??
fairycore922 02 kwietnia
Wyszedł naprawdę pyszny ;) O jakim proszku Pan mówi?
Dariusz-D 02 kwietnia
Najmocniej Pania przepraszam....
Myślałem q, że użyła Pani vegety.....
Smacznego :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki