Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad w pol godziny
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 74
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 63
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 74
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 63
Składniki
Zupke rozrabiamy w zimnej wodzie i doprowadzamy do wrzenia. W tym samym czasie drobno posiekana cebulke z zabkiem czosnku, z odrobina Kucharka smazymy na oleju i studzimy. Wyrabiamy mieso wraz z cebulka, kasza manna,, jajkiem, ziolami, pieprzem i sola, formujemy niewielkie pulpeiki i wrzucamy na gotujacy sie krupniczek. Razem wszystko gotujemy 10 minut i gotowe.
Zupe na talerzu posypujemy jeszcze szczypiorkiem, spora iloscia czarnego pieprzu i dodajemy odrobine Maggi. Jest to bardzo pyszne, pozywne i szybkie danie. Jedna z wielu mozliwych wariacji Krupniku z Winiary. Smacznego.