Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bylo to !!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 536
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 536
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Warzywa obieramy, cebule dodatkowo przypalamy (ja przekrawam na pol i daje bezposrednio na plyte ceramiczna), kosc myjemy. Buraczki myjemy, obieramy ze skorki, kroimy na plastry 1 cm ( w poprzek). Wszystko razem dajemy do zimnej wody wraz z dodatkiem soli i pieprzu i zagotowujemy. Czas gotowania to 40 minut. Po tym czasie dodajemy rozgnieciony czosnek, majeranek, sok z cytryny (lub ocet) i lyzeczke cukru. Gotujemy jeszcze 10 minut. Gotowy wywar przecedzamy przez sito i podajemy z ziemniaczkami puree oraz z dodatkiem slodkiej smietanki. Na talerzu doprawiamy dodatkowo pieprzem i Maggi.