Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i sycąca zupka. Aromat boczku nieprzeciętny. ..
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Na małym gazie wytapiamy boczek. W tym czasie myjemy, suszymy i obieramy warzywa. Cebulę w drobną kostkę, czosnek w paseczki, marchewkę i pietruszkę w ćwierćtalarki, a ziemniaki w średnią kostkę. Gdy boczek się wytopi wyjmujemy skwarki a na tłuszcz pozostały w garnku wrzucamy czosnek i cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Podsmażamy jeszcze 5-10 minut mieszając co chwilę. Warzywa zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy aż do miękkości warzyw. Wyłączamy gaz. Mleko łączymy z żółtkami. Wlewamy do zupy, wcześniej hartując gorąca zupą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy nasz boczek i mieszamy. Smacznego!