Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i zapach podgrzybków jest mocno wyczuwalny dzięki duszeniu grzybów z cebulą.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone podgrzybki. Dusić przez kilka minut. Dodać porozrywane mięso i starte na tarce o grubych oczkach - marchewkę, pietruszkę, selera. Wlać ok. 2 l wrzątku. Gotować na wolnym ogniu ok 15 min. Na koniec dodać makaron i gotować do miękkości makaronu. Dodać sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Przed podaniem dodać do zupy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego. Porady Jeśli ktoś lubi, można dodać łyżkę śmietany.