Pomidorówka z oliwkami

Pomidorówka z oliwkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa8
Zalet pomidorów jest bez liku, są zdrowe i smaczne co nie zawsze idzie ze sobą w parze;)

Składniki

  • 1 litr soku pomidorowego
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler)
  • przyprawy (pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy)
  • 2 ząbki czosnku
  • czarne oliwki
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. W litrze wody gotujemy pokrojoną włoszczyznę, po 15 minutach dodajemy pomidory oraz sok pomidorowy (wyciskany, bez dodatków). Wrzucamy przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony i gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 minut. W tym czasie gotujemy razowy makaron. Po ugotowaniu zupy dodajemy oliwki, oliwę z oliwek i rozlewamy na talerze wypełnione makaronem. Można jeść bez dodatków lub posypać startym żółtym serem albo dodać łyżkę jogurtu:)

Komentarze do przepisu (8)

Maudie 08 lutego 2018
Zupka super:)Pomidory kocham w każdej postaci:)
Ewa8 08 lutego 2018
Dzięki:)
Nevermore 08 lutego 2018
No, na, taka zupka ma wzięcie :)
Biorę, ale zamieniam "czarne" na "zielone", choć nie wiem,... Czytaj całość »
No, na, taka zupka ma wzięcie :)
Biorę, ale zamieniam "czarne" na "zielone", choć nie wiem, co z tego wyjdzie ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 litr soku pomidorowego
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler)
  • przyprawy (pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy)
  • 2 ząbki czosnku
  • czarne oliwki
  • oliwa z oliwek
Składniki