Pomidorowa zupa krem

Pomidorowa zupa krem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dzisiaj zapraszam do zapoznania się z banalnym przepisem na najlepszą zupę krem z pomidorów !

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obieramy , drobno siekamy i szklimy na oliwie ( do zarumienienia , * należy uważać żeby cebula się nie przypaliła , bo nada wtedy naszej zupie goryczy , a tego nie chcemy :D

  2. Przekładamy do dużego garnka , dodajemy pokrojone w kostkę pomidory , koncentrat lub pomidory z puszki , zalewamy bulionem warzywnym ok. 400 ml , Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min

  3. Po tym czasie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku ( opcjonalnie dolewamy więcej wody , zależy jaką konsystencję chcemy uzyskać ) , posypujemy świeżą bazylią / pietruszką . Ja swoja miseczkę urozmaiciłam szczyptą czarnuszki :)

Składniki