Pomidorowa z ziemniakami.

Pomidorowa z ziemniakami.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Zupy to jedyne czym się najem, dziś królowa zup w innej wersji.

Składniki

  • Dowolny kawałek mięsa z kością,
  • 1 średnia marchew,
  • 1 korzeń pietruszki lub kilka małych,
  • 6-8 ziemniaków,
  • 1,5 łyżki majeranku,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 1 słoik pulpy pomidorowej (mam swoją) lub koncentrat pomidorowy,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 łyżka liści selera,
  • 3 plastry korzenia selera,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 3 czubate łyżki śmietany 18 %.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki oraz korzenie selera, gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Jak już ziemniaki są miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki dodać pulpę pomidorową, majeranek oraz cukier, chwilę po gotować

  4. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy.

  5. Zalać zupę dodać natkę pietruszki

  6. I jeszcze chwilę zagotować.

Składniki
  • Dowolny kawałek mięsa z kością,
  • 1 średnia marchew,
  • 1 korzeń pietruszki lub kilka małych,
  • 6-8 ziemniaków,
  • 1,5 łyżki majeranku,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 1 słoik pulpy pomidorowej (mam swoją) lub koncentrat pomidorowy,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 łyżka liści selera,
  • 3 plastry korzenia selera,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 3 czubate łyżki śmietany 18 %.
Składniki