Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa a'la meksykańska ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 33
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 33
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Łopatkę opłucz, zalej 1,5 litrem wody i posól. Gotuj do miękkości około 30 minut. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę oraz rozdrobniony czosnek. Zeszklij. Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Podsmaż do zarumienienia. Wrzuć do garnka z mięsem, przypraw do smaku papryką mieloną i papryką chili. Gotuj 20 minut.
Wrzuć do zupy pomidory z puszki, kukurydzę, fasolę. Gotuj razem 10 minut. Tortille pokrój w paseczki, skrop wodą, włóż na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Podgrzej.