Pomidorowa z papryką i kukurydzą

Pomidorowa z papryką i kukurydzą
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Pomidorowa a'la meksykańska ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Łopatkę opłucz, zalej 1,5 litrem wody i posól. Gotuj do miękkości około 30 minut. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę oraz rozdrobniony czosnek. Zeszklij. Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Podsmaż do zarumienienia. Wrzuć do garnka z mięsem, przypraw do smaku papryką mieloną i papryką chili. Gotuj 20 minut.

  2. Wrzuć do zupy pomidory z puszki, kukurydzę, fasolę. Gotuj razem 10 minut.
    Tortille pokrój w paseczki, skrop wodą, włóż na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Podgrzej.

Składniki
Składniki