Pomidorowa z makaronem i nutą kolendry

Pomidorowa z makaronem i nutą kolendry
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Dariusz-D
To klasyk oczywiście, ale zbita śmietaną i kolendra smakuje trochę inaczej :-)

Składniki

  • 1 1/2 litra bulionu ,(ja mialem z kurczaka i warzyw) , sloiczek koncentratu pomidorowego , 1 mala cebula szczypta cukru soli i p
  • 2 lyzki bitej smietany , kolendra..Ugotowany cienki makaron.

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażamy cebulkę i koncentrat pomidorowy. Zalewamy bulionem dodajemy garsc kolendry i gotujemy chwile. Przecedzamy.

  2. Drobny makaron gotujemy i odcedzamy.
    Na talerz wlewamy zupe, dodajemy bita mietane, makaron i kolendre do dekoracji.

Komentarze do przepisu (7)

ErJot 05 stycznia
Uwielbiam kolendrę więc coś w sam raz dla mnie:)
konhambos 09 stycznia
Smak na pewno idealny.
fafiatko 12 stycznia
Pyszności! Nie ma to jak pomidorowa z kolendra!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 1/2 litra bulionu ,(ja mialem z kurczaka i warzyw) , sloiczek koncentratu pomidorowego , 1 mala cebula szczypta cukru soli i p
  • 2 lyzki bitej smietany , kolendra..Ugotowany cienki makaron.
Składniki