Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa zawsze jest pyszna.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 10
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 45
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 273
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1707
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 10
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 45
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 273
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1707
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Mięso z indyka umyć, wstawić do garnka. Nalać wody ok. 2 l. Jak mięso zacznie się gotować, to dodać obraną włoszczyznę, ziarna pieprzu, sól. Gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz. Płatki jęczmienne zalać wrzątkiem i pozostawić na 20 min. Jak woda cała się wchłonie, to dodać jajko, bazylię i szczyptę soli. Dobrze wymieszać. Wywar przecedzić i dodać słoik pomidorów z zalewą. Gotować. Dodać cukier, pieprz i sól do smaku. Małą łyżeczką nabierać porcje płatków i prowadzić po ścianie naczynia, a następnie zsuwać do zupy. Gotować na wolnym ogniu. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę. Smacznego.