Pomidorowa z bazylią

Pomidorowa z bazylią
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Lekka zupa z bazyliową nutką

Składniki

Przygotowanie

  1. Pomidory, sok i kostkę rosołową zagotować w garnku. Gotować na wolnym ogniu około 30 minut (nie przykrywając garnka)

  2. Przelać pomidory do miksera i zmiksować razem z bazylia, mlekiem, serkiem, cukrem i pieprzem (dosolić do smaku) Następnie przelać zupę ponownie do garnka i gotować okolo10 minut (aż zupa zgęstnieje) Gotową zupę posypać parmezanem i udekorować bazylią. Podawać z ciabatta lub bagietka.

Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 05 lutego 2010
Pysznie wygląda ,bazylia i pomidory cos wspaniałego.
irma 05 lutego 2010
Też lubie taką pomidorową. Pozdrawiam.
Składniki
Składniki