Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukochana zupa z dzieciństwa. Pyszna z makaronem bądź ryżem ,osobiście wolę makaron. Smakuje jeszcze lepiej na warzywach z własnego ogródka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso myjemy, wrzucamy do garnka dużego ok 5l, zalewamy do połowy wodą, gotujemy. W między czasie obieramy pomidory ze skóry, blędujemy. Z gotującego mięsa ściągamy burzyny ,dodajemy ok 5 liści i 5 ziela angielskiego, włoszczyznę, połowę natki i jeśli jest to świeży lubczyk. Bulion gotujemy ok godziny ,dodajemy pomidory i gotujemy kolejna ~ godzinę. W miedzy czasie robimy zaczyn do zagęszczenia zupy. W 200ml wody dodajemy łyżkę mąki blędujemy, dodajemy śmietanę i ponownie blędujemy. Z zupy wyciągamy wodorosty oraz mięso. Zagęszczamy śmietaną, chwilę gotujemy i gotowe. Spokój z obiadem na dwa dni.
Smacznego!