Pomidorowa

Pomidorowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kapiti
- Kochanie, co chcesz na obiad? -Może być ta pomidorowa, którą proponujesz. I tak średnio raz na tydzień pomidorowa obowiązkowo z makaronem gości na naszym stole:) Wiem ze ktoś powie że zwykła zupa z przecieru pomidorowego ale uważam że dobry przecier nie jest zły;) polecam z Łowicza

Składniki

Przygotowanie

  1. Rosół podgrzewamy, dodajemy do niego marchewkę pokrojoną w kostkę lub startą na tarce o grubych oczkach, oraz ząbki czosnku przekrojone na połówki.
    W misce osobnej mieszamy ze sobą: przecier pomidorowy, 2-3 łyżki śmietany, 3 łyżki mąki, CUKIER, suszone pomidory, pokrojoną natkę pietruszki, pół łyżeczki czosnku granulowanego. Dolewamy odrobinę wody aby wszystko ładnie się rozmieszało i połączyło.
    Gdy rosół będzie się gotował wlewamy naszą mieszaninę.
    Gotujemy jeszcze chwile aby wszystko się połączyło i zupa troszkę zgęstniała i ewentualnie doprawiamy do smaku.
    Podawać z tym kto co lubi:)

    Smacznego:)

Komentarze do przepisu (6)

Kapiti 29 maja 2014
Zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy- suszona bazylia której nie ma co żałować;)
konhambos 30 maja 2014
no prosze, czlowiek zawsze sie uczy:)
Na pewno jest bardzo smaczna.
ziembulka 30 maja 2014
smaczna:) u mnie tak samo często gości, robię taką tylko ze swojego przecieru :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki