Pomidorowa

Pomidorowa
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 0,5 KG ŻEBEREK
  • PUSZKA POMIDORÓW
  • ZĄBEK CZOSNKU
  • ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • WŁOSZCZYZNA
  • ŁYŻECZKA BAZYLII
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • 100 G RYŻU
  • 2 POMIDORY BEZ SKÓRKI
  • LIŚĆ LAUROWY
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

Przygotowanie

  1. DO GARNKA WLEWAMY WODĘ I WRZUCAMY UMYTE I POPORCJOWANE ŻEBERKA. PO ZAGOTOWANIU ZBIERAMY SZUMOWINĘ DODAJEMY UMYTĄ I POKROJONĄ WŁOSZCZYZNĘ,LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. NA PATELNIĘ WLEWAMY OLIWĘ I SMAŻYMY POMIDORY Z PUSZKI,DWA POMIDORY BEZ SKÓRKI, KONCENTRAT POMIDOROWY I PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK. PO PODSMAŻENIU WRZUCAMY DO ZUPY DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,DODAJEMY BAZYLIĘ I UGOTOWANY UPRZEDNIO RYŻ W OSOLONEJ WODZIE.

Komentarze do przepisu (4)

Ivette 11 sierpnia 2013
wygląda pysznie! musze spróbować bo mnie nigdy nie wychodzi.
karol-paloski 20 stycznia 2014
0,5 KG ŻEBEREK..to chyba najdroższa zupa dla przecietnego polaka
GREGORHSPEED 20 stycznia 2014
Nie wiem skąd się to bierze :) już poprawiłem ;)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5 KG ŻEBEREK
  • PUSZKA POMIDORÓW
  • ZĄBEK CZOSNKU
  • ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • WŁOSZCZYZNA
  • ŁYŻECZKA BAZYLII
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • 100 G RYŻU
  • 2 POMIDORY BEZ SKÓRKI
  • LIŚĆ LAUROWY
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
Składniki