Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa gołąbkowa to mięso mielone, kapusta i ryż. U mnie mięso mielone jest ale zamiast ryżu i kapusty są warzywa korzenne. Zupę możemy doprawić chili, dzięki czemu rozgrzeje nas w chłodne zimowe dni:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy staną się szkliste dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i smażymy do czasu aż straci czerwony kolor. W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Mieszając podsmażamy 2-3 min. Następnie dodajemy podsmażone mięso mielone i wlewamy bulion. Gotujemy na małym ogniu ok.20 min. Na koniec dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze ok. 5-10 min.