Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli turecka zupa z pora z dodatkiem jogurtu.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy i drobno siekamy. Wkładamy do garnka zalewamy wywarem z kurczaka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, garść ryżu. Gotujemy około 30 minut od momentu wrzenia.
W oddzielnym naczyniu mieszamy jogurt ,jajko i sok z cytryny, dolewamy odrobinę gorącego wywaru i mieszamy by ogrzać mieszankę jogurtową. Następnie ogrzaną mieszankę dodajemy do zupy ciągle mieszając w przeciwnym razie się zwarzy. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając i gotujemy jeszcze kilka minut.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i jeśli lubimy dania na ostro, dodajemy również pul biber.