Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na krem z marchewki jest mnóstwo. Poniżej jeden z nich. Dzięki odpowiednim przyprawom utrzymamy pyszny krem marchewkowy na ostro.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. W garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy warzywa i podsmażamy około 5 minut cały czas mieszając. Do warzyw dosypujemy szczyptę papryki wraz z curry i smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy gorący bulion. Całość gotujemy około 20-30 minut, aż marchewka i ziemniaki będzie miękkie. Po ugotowaniu wszystko razem miksujemy na krem. Doprawiamy solą , pieprzem i szczyptą cukru. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym, posypaną natką pietruszki.