Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że zimą należy jeść kiszonki wie każdy. Ja też staram się często wprowadzać je do diety. Dlatego dzisiaj ugotowałam bardzo szybki i mocno pikantny kapuśniak z dodatkiem czerwonej soczewicy. Ilość przypraw można oczywiście dozować wedle upodobania. Ale cały urok tego dania polega na jego rozgrzewającej mocy. Polecam na te ostatnie mrozy
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Cebulę pokroiłam w kostkę. Na dnie garnka z grubym dnem rozgrzałam trochę oleju, wsypałam cebulę, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypałam mielony kminek i dorzuciłam ziele angielskie. Wszystko smażyłam mieszając aż cebula lekko się zeszkli.
Obrane ziemniaki pokroiłam w grubą kostkę a marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki i marchew dodałam do garnka i podsmażałam kilka minut cały czas mieszając aby warzywa nie przywarły. Następnie dodałam czerwoną soczewicę, zalałam bulionem i gotowałam do miękkości warzyw około 15 minut.
Dodałam kapustę i przecier pomidorowy (jeśli trzeba to można dolać przegotowanej wody). Wszystko gotowałam jeszcze około 10 minut. Na koniec przyprawiłam tymiankiem, ostrą papryką, pieprzem i solą.