Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, gęsta, pikantna. Zupę można ugotować z dowolnymi owocami morza lub z rybą. Bardzo polecam.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki czosnku i posiekaną papryczkę chili.
Do zeszklonej cebuli dodać ryż i wsypać paprykę w proszku. Smażyć razem kilka minut. Następnie wlać bulion,dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.
Po tym czasie do zupy dodać małże i posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze kilka minut. Gotową zupę można doprawić sokiem z cytryny.