Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna zupa rybna"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Składniki
Ryby rozmroź, odlej wodę. Pokrój na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny, odstaw.
Papryczkę przekrój, usuń pestki, miąższ posiekaj. Marchewki pokrój w cienkie paseczki, oczyszczony por – w półplasterki. Posiekaj szczypior oraz cebulę.
Na maśle zeszklij papryczkę i cebulę. Dodaj por oraz marchewkę, podsmaż. Zalej litrem gorącej wody i gotuj 15 minut.
Przypraw wywar solą, pieprzem. Wrzuć przygotowane ryby i gotuj na małym ogniu 10 minut. Na koniec wsyp szczypiorek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Przypraw zupę jeszcze raz solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podaj z czosnkowymi grzankami.Źródło: Telemax