Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupa kukurydziana ozdobiona bazylią jest smaczna i zdrowa, dlatego też częściej powinna gościć na naszych stołach!!! ;-)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Por umyć, pokroić w krążki. Masło rozgrzać w rondlu, dodać por, przeszklić, oprószyć mąką. Po chwili zalać rosołem, dodać osączoną kukurydzę i gotować na niezbyt dużym ogniu 10 minut.
Chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ósemki.
Pomidory i chili dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut. Zupę zaprawić śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Listki bazylii umyć, pokroić, dodać do zupy tuż przed podaniem:) RADA: Świeże listki bazylii można zastąpić odrobiną suszonej.