Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna zupa kremowa z dyni"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Składniki
Dynię przekrój. Usuń włóknisty środek i pestki. Miąższ odkrój od skóry, potnij na kawałki. Cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko obierz, oczyść, wraz z obranymi warzywami pokrój w kostkę.
Masło rozgrzej, zeszklij na nim cebulę. Dołóż włoszczyznę, jabłko oraz dynię. Wsyp curry i paprykę. Dolej bulion i zagotuj. Zmniejsz płomień, gotuj do miękkości. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zmiksuj.
Pierożki ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź. Nałóż do miseczek. Zalej zupą. Udekoruj pestkami dyni, natką i kleksami jogurtu.Źródło: Tina