Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że każdy pamięta smaki i zapachy babcinej kuchni. Parzybroda to taka babcina potrawa. Przepyszna.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Do garnka włożyć żeberka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania i dodać listki laurowe, ziele angielskie i pieprz czarny w ziarnach. Gotować na wolnym ogniu ok 60 min. Dodać marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kapustę pokrojoną w większe kawałki, w kwadraty. Gotować ok 20 min. Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany, kminek oraz sól do smaku. Na koniec dodać posiekany koperek. Wyjąć z zupy żeberka i pokroić na kawałki. Na patelni usmażyć skwarki z boczku. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Usmażyć na złoty kolor. Zupę podawać gorącą z kawałkiem mięsa oraz okraszoną skwarkami z cebulką. Smacznego