Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na intensywną w smaku i bardzo aromatyczną zupę paprykową z kawałkami kurczaka oraz intensywną nutą curry. Zupa jest smaczna, bardzo pożywna oraz świetnie rozgrzewa - jest idealna na chłodne i wietrzne dni :) Zupa jest także szybka i prosta w przygotowaniu.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 34
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 34
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją delikatnie na rozgrzanym maśle.
Do gotującego się bulionu dodajemy kumin oraz wrzucamy oczyszczone piersi z kurczaka i gotujemy je około 12 minut. Po tym czasie mięso wyciagamy, delikatnie studzimy i kroimy w kostkę.
Wszystkie słodkie papryki oraz papryczkę chilli kroimy w kostkę, dodajemy je do zeszklonej cebulki i smażymy wszystko około 10 minut. Pod koniec smażenia dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Podsmażone warzywa dodajemy do bulionu i gotujemy je do miękkości (około 10 minut). Do bulionu dodajemy także curry, słodką paprykę, oregano i pieprz cayenne. Na sam koniec do zupy dodajemy pokrojonego kurczaka, zabielamy ją uhatrowaną bulionem śmietaną i doprawiamy do smaku sosem sojowym oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową zupę podajemy ze świeżą zieleniną oraz ulubionym pieczywem.
Życzę smacznego! :)