Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ostra zupa dyniowa"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Warzywa umyj, obierz i rozdrobnij. Z papryczki chili usuń nasiona.
W rondlu rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę z czosnkiem, zeszklij, dodaj posiekaną papryczkę i pozostałe warzywa. Smaż kilka minut, po czym zalej je bulionem i dosyp przyprawy.
Gotuj zupę pół godziny i zmiksuj. Możesz zabielić ją śmietaną lub posypać serem. Serwuj z grzanką z czosnkiem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Aleksandra Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Super TV