Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko zobaczyliśmy groszek, to od pomyśleliśmy o zupie. Miało być tak zwyczajnie, wyszło jak to u nas…zwyczajnie na nasz sposób.
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22726
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5089
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22726
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5089
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu lub tak jak u nas: zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2 min dłużej niż na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Kapusty parzymy we wrzątku z dodatkiem cukru (najlepiej przekroić je na pół). W dużym rondlu rozgrzewamy olej. Następnie dodajemy pastę curry, starty imbir, pokrojony na mniejsze kawałki groszek, uprzednio namoczone i pokrojone w paski, grzyby mun. Całość smażymy przez 5-10 min, następnie wlewamy mleko kokosowe, gorący bulion, krewetki i gotujemy przez 15 min na średnim ogniu. Zupę doprawiamy sosem rybnym i pieprzem. Podajemy z makaronem, kapustą, jajkiem i dymką.