Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy ogórkową zwłaszcza że mogę ją przygotować ze swoich ogórków kiszonych.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 261
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 261
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Do garnka wlać około 2 litrów wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ziela angielskie oraz liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej starte ogórki na tarce jarzynowej oraz wodę z ogórków, doprawić do smaku,
chwilę pogotować następnie dodać natkę pietruszki oraz magii - lubczyk, zagotować.
Po chwili śmietanę rozrobić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować.
Pod koniec gotowania dodać odrobinę natki pietruszki i koper.