Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to najprostsze danie jakie można ugotować, ale ile gospodyń tyle przepisów na rosół. Mając te same składniki każda z nas ugotuje rosół o innym smaku i wyglądzie. Dzisiaj mój przepis na rosołek.
garnek, sitko, widelec,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso myjemy pod zimną wodą, wkładamy do garnka zalewamy wodą tak by mięso było zakryte. ( u mnie 2 litry). Wstawić na ogień . Dodać obrane opłukane warzywa, listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego oraz szczyptę soli. Doprowadzić do zagotowania , usunąć wytworzone podczas gotowania szumowiny, dodać lubczyk, podpieczoną cebulę i gotować jeszcze około godziny na małym ogniu , rosół ma tylko sobie tak pyrkać. Po tym czasie rosół przecedzam, doprawiam do smaku pieprzem , przyprawą Kucharek. Marchewkę rozgniatam widelcem. Makaron nakładam na talerze , dodaję porcję rozgniecionej widelcem marchewki i zalewam czystym rosołem. Można posypać posiekaną natką pietruszki . Smacznego.