Moja zupa gulaszowa

Moja zupa gulaszowa
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EwwRaa
Syyyte i proste danie jednogarnkowe w mojej interpretacji. Mniam ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Margarynę roztopić w dużym garnku.

  2. Mięsa i kiełbasę pokroić w równe kostki (ok. 1,5 cm),czosnek posiekać,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć na złoty kolor.

  3. Marchew,pietruszkę i por pokroić w półplasterki i dorzucić do mięsa. Dusić często mieszając. Fasolkę pokroić w 1,5 cm kawałki i również dodać do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 10 min.

  4. Pozostałe warzywa pokroić w równe kawałki (oprócz ziemniaków) dodać do garnka,przesmażyć mieszając ok 5 min.

  5. Dodać obrane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki. Doprawić na ostro,dolać ok. 2 l wrzątku i dodać kostki rosołowe. Gotować,aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozprowadzić mąkę niewielką ilością zimnej wody i dodać do zupy wraz z przecierem. Dosypać posiekaną zieleninę i jeszcze raz zagotować.

  6. Podawać z chrupiącą bagietką czosnkową,albo zwykłym białym pieczywem.

  7. SMACZNEGO!!! ;)))

Komentarze do przepisu (5)

wioleta333 12 sierpnia 2010
zawsze chciałam zrobic taką zupkę slyszałam że jest smaczna ale nie miałam przepisu teraz napewno zrobię........
sereberko80 13 sierpnia 2010
moja mama robi baradzo podobną i jest naprawdę przepyszna, polecam :-) (tylko tej margaryny trochę tu dużo ...)
EwwRaa 14 sierpnia 2010
Sreberko80,mięska prawie kilogram,warzywek dobrze ponad 1,6 kg,a margaryny 10 dkg (czli połowa kostki). W... Czytaj całość »
Sreberko80,mięska prawie kilogram,warzywek dobrze ponad 1,6 kg,a margaryny 10 dkg (czli połowa kostki). W przepisie,który był mi inspiracją były cztery łyżki smalcu i mniej warzywek... Ale przecież można użyć mniej tłuszczu ;)))
Pozdrawiam cieplutko ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki