Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syyyte i proste danie jednogarnkowe w mojej interpretacji. Mniam ;)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 178
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 178
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Margarynę roztopić w dużym garnku.
Mięsa i kiełbasę pokroić w równe kostki (ok. 1,5 cm),czosnek posiekać,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć na złoty kolor.
Marchew,pietruszkę i por pokroić w półplasterki i dorzucić do mięsa. Dusić często mieszając. Fasolkę pokroić w 1,5 cm kawałki i również dodać do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 10 min.
Pozostałe warzywa pokroić w równe kawałki (oprócz ziemniaków) dodać do garnka,przesmażyć mieszając ok 5 min.
Dodać obrane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki. Doprawić na ostro,dolać ok. 2 l wrzątku i dodać kostki rosołowe. Gotować,aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozprowadzić mąkę niewielką ilością zimnej wody i dodać do zupy wraz z przecierem. Dosypać posiekaną zieleninę i jeszcze raz zagotować.
Podawać z chrupiącą bagietką czosnkową,albo zwykłym białym pieczywem.
SMACZNEGO!!! ;)))