Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2662
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 340
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2662
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 340
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Do garnka wlac półtora litra wody,zagotować,włozyc pierś kurczaka,kostki bulionowe,wsypac ryż,dodac drobno pokrojoną marchew
cytryne umyć i brac ja ze skórki, częśc skórki (bez białej części)włozyc do garnka i razem gotować ( po ugotowaniu wyjąć)
kiedy mięso bedzie miekkie wyjąć pokroić w paski i włozyc do zupy
pozostałą skórkę cytrynowa drobno posiekac i dodac do zupy
z całej cytryny wycisnąć sok i wlac do garnka,jesli ktos lubi bardziej kwasne zupy dodac można sok jeszcze z połowy cytryny
na koniec dodac smietanę i posiekaną natkę pietruszki