Moja wersja barszczu ukraińskiego

Moja wersja barszczu ukraińskiego
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ostatnio moja ulubiona zupa'' buraczkowa''

Składniki

  • 4-5 dużych ziemniaków
  • 2 buraki
  • 1 marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • wywar drobiowy lub warzywny
  • śmietana 30 %
  • sól,pieprz
  • 4 ubotowane jajka na twardo

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokroić w kostkę.
    Buraki ,marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarle o grubych oczkach.Warzywa zalać wywarem gotowac do'' miękkiego ziemniaka''.Doprawic solą,pieprzem i śmietaną.
    Podawać na ciepło z jajkami ugotowanymi na ciepło.

    Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Futka 03 lutego 2016
Pychotki! Świetna zupa :)
monikagotuje 04 lutego 2016
Dziękuje
Składniki
  • 4-5 dużych ziemniaków
  • 2 buraki
  • 1 marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • wywar drobiowy lub warzywny
  • śmietana 30 %
  • sól,pieprz
  • 4 ubotowane jajka na twardo
Składniki