Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykańska zupa z fasolą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Kalafior dzielę na różyczki. Marchewki i pietruszkę obieram, kroję w kostkę. Fasolkę szparagową kroję na mniejsze kawałki, wcześniej odcinając końcówki. Oczyszczony por kroję w plasterki. Brukselkę płuczę. Marchewki, pietruszkę, fasolkę i brukselkę zalewam wodą, dodaję sól i przyprawy. Gotuję.
Ziemniaki obieram i kroję w większą kostkę. Dodaję je do zupy, gdy marchewki, pietruszka, brukselka i fasolka będą na pół- miękkie. Dorzucam też różyczki kalafiora.
Na rozgrzanym oleju smażę mięso mielone. Solę. Dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam. Przekładam do wywaru warzywnego. Dodaję leczo. Zupkę przyprawiam do smaku solą i vegetą. Dodaję fasolkę z puszki. Zagotowuję.Źródło: Kobieta i życie