Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, aromatyczna, pachnąca zupa.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 165
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 165
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Warzywa umyć , obrać , pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozpuścić masło wrzucić warzywa , doprawić solą i pieprzem, dusić 3 minuty, zalać bulionem i gorącą gotowaną wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, gotować 25 minut.
Gdy gotuje się zupa , wycisnąć sok z pomarańczy - 1/2 szklanki. Zupę zdjąć z ognia, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić pieprzem, chilli , gotować 2 minuty. Podawać z groszkiem ptysiowym i kleksami śmietany.