Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa z młodych warzyw. Może być również zupa krem.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
- kalarepki dokładnie umyć i obrać z twardej skórki - drobne łodyżki i listki pokroić wraz z kalarepkami w drobną kostkę - z włoszczyzny przygotować wywar - pokroić w kostkę dobrze umyte ziemniaki - wrzucić ziemniaki do gorącego bulionu i gotować 5 minut - dodać pokrojone kalarepki - gotować kolejne 5 - 7 minut i dorzucić posiekane listki i łodyżki - gotować ok. 10 minut aż wszystko będzie miękkie
- kiedy zupa wystygnie, smaki najlepiej się wymieszają - dodać sól pieprz i koperek - można zupę zaciągnąć śmietaną - dodać ser feta - można również zblendować na kremi podawać z grzankami