Letni krupnik

Letni krupnik
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszna zupa z letnich warzyw. Polecam

Składniki

  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
  • 2 kalarepki z łodygami
  • 3 ziemianki
  • 2 marchewki
  • 10 pomidorków koktajlowych lub 2 malinowe
  • 1 por
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • przyprawy: sól, pieprz, suszone warzywa lub ekologiczna kostka rosołowa

Przygotowanie

  1. Porcję rosołową gotować w 2 litrach wody z dodatkiem przypraw.
    Po 40 minutach wyjąć ją z rosołu. Do garnka włożyć wcześniej umyte, obrane i pokrojone warzywa. Dodać też kaszę. Gotować jeszcze 20-25 minut. Mięso z porcji rosołowej pokroić i również dodać do zupy.

Komentarze do przepisu (6)

Pieprzyczfantazja 06 września 2019
aż chce się jeść jak się patrzy na to zdjęcie! pięknie wygląda :)
fafiatko 07 września 2019
Pyszota!
Docherro 09 września 2019
Pycha coś dla mnie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
  • 2 kalarepki z łodygami
  • 3 ziemianki
  • 2 marchewki
  • 10 pomidorków koktajlowych lub 2 malinowe
  • 1 por
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • przyprawy: sól, pieprz, suszone warzywa lub ekologiczna kostka rosołowa
Składniki