Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bułgarska zupa z soczewicy. Po bułgarsku леща oznacza soczewicę. Czorba to zupa. Jest pikantna, sycąca i szybka w przygotowaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Do wywaru warzywnego (użyłam dobrej kostki) wsyp wypłukaną soczewicę, marchew i zeszkloną cebulę. Gotuj 20 minut. Następnie dodaj pomidora pokrojonego w dużą kostkę. Gotuj jeszcze ok.5 minut. W międzyczasie dodaj papryczkę i posól do smaku. Przypraw tak jak lubisz np. pieprzem.