Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka zupa z wołowiną"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Wołowinę zalać 2 litrami wody, posolić, dodać listek laurowy i gotować do miękkości mięsa.
Wołowinę wyjąć i przestudzić. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę upiec w całości na jasny brąz. Pomidory zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Kolby kukurydzy oczyścić i pokroić w plastry. Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do wywaru, gotować, aż zmiękną. Wołowinę pokroić w kostkę, dorzucić pod koniec gotowania. Doprawić pieprzem i ostrą papryczką.Źródło: Twoje Imperium